-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7786 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:8

اگر زن در حضور نامحرم نماز بخواند، نماز او درست است؟ اگر اشكال دارد، شرايط نمازش جلوي نامحرم چگونه است تا نمازش صحيح باشد؟

اگر مرد و زن نامحرم در مكاني خلوت هستند (جايي كه كسي ديگر غير از آنها در آن جا نيست و رفت و آمد ندارد) نمازي كه زن در اين مكان در حضور نامحرم بخواند، برخي از فقها آن را صحيح نميدانند و ميفرمايند نماز باطل است(1).

برخي ديگر از فقها خلوت بودن زن را با مرد نامحرم در اطاقي كه كسي نيست، حرام ميدانند، ليكن نماز را باطل نميدانند.(2)

اگر زن در جايي نماز بخواند كه افراد ديگري باشند و با او محرم باشند و احياناً مرد نامحرمي وارد شود، نماز او اشكالي ندارد. زماني كه زن مشغول نماز باشد و ديگري كه نامحرم است وارد شود، برخي ديگر از فقها نماز را مورد اشكال قرار نميدهند و نماز زن را صحيح ميدانند، هر چند اصل خلوت كردن زن با مرد نامحرم را حرام ميدانند.(3)

در نمازهاي جماعت و جمعه كه در ملاء عام برگزار ميشود و زنان در حضور مردان نامحرم نماز ميخوانند، نمازشان صحيح است. در غير نماز جمعه و جماعت اگر خانمي در جايي كه نامحرم وجود دارد نماز بخواند، با توجه به پوشش بدن و پاها نمازش صحيح است. مقدار پوشش زن در نماز در برابر نامحرم، پوشش تمامي بدن حتي پاها به غير از گردي صورت و دستها تا مچ ميباشد.

پينوشتها:

1 - توضيحالمسائل مراجع، ج 1، ص 519، مسئله 889.

2 - همان.

3 - همان. در نامه بعدي، مرجع تقليد خود را مشخص نماييد، تا براساس فتواي مرجع شما پاسخ داده شود. سؤالات خود را نشاني: قم، ص پ 197 ارسال فرماييد تا سريع تر پاسخ ارسال شود.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.